Dpü’de Comix Digital Etkinliği

2020 Erasmus+ programı kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin paydaşı olduÄŸu Comix Digital projesinin Türkiye ayağı baÅŸlangıç programı Üniversitemizde gerçekleÅŸtirildi.

DPÜ, Comix Digital projesinin Türkiye ayağı baÅŸlangıç programına ev sahipliÄŸi yaptı.

Fransa'nın Aix Marseille Üniversitesi eÅŸgüdümünde dört farklı ülkeden sekiz paydaÅŸ kurumun yer aldığı, Üniversitemizin de Lisansüstü EÄŸitim Enstitümüzde görev yapan ÖÄŸr. Gör. Mahmut Kayaaltı’nın yönetimindeki projeyle katıldığı etkinlikte, dijital çizgi roman sanatının baÅŸta teknik ve dil becerileri olmak üzere, çeÅŸitli yönlerden geliÅŸtirilmesini ve proje süresince elde edilecek çıktılarını sosyal sorumluluk alanlarında kullanılması hedefleniyor. 

Bu kapsamda, toplamda yaklaşık 360 bin Avro bütçeyle 3 yıl sürmesi planlanan projenin üniversitemizin ev sahipliÄŸinde baÅŸlayan Türkiye ayağında öÄŸrencilere çizgi roman alanında teknik bilgiler sunmanın yanı sıra, Fransızca, Ä°spanyolca ve Ä°talyanca dillerinde de eÄŸitim desteÄŸi saÄŸlanıyor. Etkinlik kapsamında iki de yuvarlak masa toplantısına ev sahipliÄŸi yapan DPÜ’nün ilk toplantısına, Türkiye’de çizgi roman sektörünün önemli temsilcilerinden Devrim Kunter ve Bora Örçal davetli konuÅŸmacı olarak katılım gösterdiler.

8 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek etkinlikte, öÄŸrenciler; alan ve dil eÄŸitimleri baÅŸta olmak üzere, sektördeki ve akademik camiadaki temsilcilerle bir araya gelerek bilgi birikimlerini artıracaklar. Öte yandan Enstitümüzden yapılan açıklamada proje hakkında ayrıntılı bilgilere comix-digital.dpu.edu.tr adresinden ulaşılabileceÄŸi bilgisi verildi.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2021, Salı